САЩ са дълбоко загрижени от планираните действия на Русия да оттегли

...
САЩ са дълбоко загрижени от планираните действия на Русия да оттегли
Коментари Харесай

За САЩ оттеглянето на Русия от Договора за ядрени опити е опасно за света

Съединени американски щати са дълбоко загрижени от плануваните дейности на Русия да отдръпна ратификацията на Договора за всеобхватна възбрана на нуклеарните опити (ДВЗЯО), написа Държавният департамент на Съединени американски щати.

Това съставлява забележителна стъпка в неверна посока , отвеждайки ни по-далеч от, а не по-близо до влизането му в действие. Действията на Русия единствено ще послужат за понижаване на доверието в интернационалния режим за надзор на оръжията. Оценяваме сходни изказвания на угриженост, изразени от доста други страни през последните седмици по отношение на това деяние. 

Ще продължим да подчертаваме безотговорността на неотдавнашната изразителност на Русия във връзка с тестванията на нуклеарно оръжие и ДВЗЯО. Това продължава притеснителните и неправилни старания на Москва да усили нуклеарните опасности и да увеличи напрежението, до момента в който води противозаконната си война против Украйна.

Руски публични лица споделят, че плануваният ход на Русия да отдръпна ратификацията си не значи, че ще възобнови тестванията и ние призоваваме Москва да се придържа към тези изказвания.

Съединените щати остават ангажирани с постигането на влизане в действие на ДВЗЯО и ние удостоверяваме уговорката си към нашия мораториум за изпитване на нуклеарни експлозиви с нулева мощ, който е в действие от 30 години.

От значително значение е да запазим световната норма против опитите с нуклеарни детонации .
 Путин анулира ратификацията от Русия на контракта за възбрана на нуклеарните опити
Путин анулира ратификацията от Русия на контракта за възбрана на нуклеарните опити

Москва твърди, че няма да възобнови нуклеарните проби, в случай че Вашингтон не го направи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР